Snacka om låsta situationer

Har man blivit förföljd eller? Som några av er vet har jag haft en baklucka på bilen som har gått i baklås. Sen så var även mitt lås till handskfacket trasigt i somras. Häromdagen så höll sig inte rutan "låst" uppe.  Jag vet inte vad som menas med detta. Men vi har samtidigt fått en massa reklam om att köpa en ny bil, kanske ska jag inte låsa fast mig vid min bil.

Långsökt men, men Catherine

Lika kallt idag

Ingen pelletsbrännare lagad i dag heller. Fick rusa ner i källaren och elda så fort jag kom hem idag, hade jackan på när jag lagade mat brrrr. I morgon kommer det en snubbe hit och ev. laga brännaren, hoppas på det. Är inte hemma hela dagen så jag kan inte  hålla värmen i huset. Ska in till stan och handla, och ev. kolla på en ny dator.

Brrr i dag igen >Catherine

Uhh så kallt det är inne

Pelletsbrännaren är sönder, ingen värme i huset. Ok vi kan elda med ved, men när ingen är hemma om dagarna så finns det ingen som kan elda. Sä här är svinkallt. Precis duschat i varmt, varmt vatten. Fick upp värmen lite då.
Men det blir bara kallare och kallare ute så man bävar för morgondagen, när man vaknar är det väl is i håret.
Tur man slutar halv två i morgon, så man kommer hem i hyfsad tid att elda.

Men man börjar sannerligen blir trött på denna kyla och snö.  Men man får härda ut.

Beställt fröer så nu ska jag driva upp blommor, långt ifrån min svär. Men nån gång måste man prova.

Vill ha vååår

Förlängt

Då har man jobb februari oxå, fick en månad till.

Tack chefen


Älskar mitt matrum




Äntligen har jag fått tag på mattan jag har letat så efter. Den fanns på Ellos. Tyvärr har inte listerna runt dörren kommit på plats än, ser ut som om man få ta tag i det själv om det ska bli några. Men annars är jag så nöjd med mitt matrum.

I går köpte jag en byrå av min granne, precis en sådan jag hade tänkt köpa, så nu ska jag bara köpa en till på IKEA så Göran få en också. I bland ska man ha tur.

Tack för i dag Catherine


Tråkigt

Svagt att inte folk kan komma med sina åsikter till personen det berör istället för att gå till andra och gnälla.
Man gör så gott man kan, mer kan ingen begära.

Jag blir så trött.


Helgen avklarad

Då har man överlevt helgen, med julfest då Emilia och Elise hade varsin kompis med sig. Elin som hade en kompis som  sov över. Ja, så har naturligtvis Emil varit hos oss hela helgen.

Ny arbetsvecka, då man känner sig ganska så låg. Men man får väl jobba på som vanligt.

Men jag undrar när de hör av sig från lasarettet, om och när man ska jobba där i sommar. Jag får väl ta och kolla upp det.

Hörs/Catherine


Då var det dags igen

Nu har man gått på ett vikariat i ca två månader, då få man reda på att någon annan ska ha den tjänsten. Vet inte när, men dock så har detta en dendens att upprepa sig. Jag blir så låg, har ingen lust att gå till jobbet alls. Ok, jag har vetat detta ett tag via "skvaller" men nu har jag hört det från flera håll så då är det nog så.

Får hoppas på positivt svar på min ansökan till vik på lasarettet

Bye / Catherine


Torsdag en seg dag

I dag har man varit ute med stavarna, det var längesen nu. Sen drog jag runt med dammsugaren, sen med torkmoppen. Helt slut, ska iväg och jobba sen, hur ska det nu gå till. Hoppas på lugnt i kväll då. Blir kväll i morgon med Ida ville byta. Sen ledig helg,  ska iväg med flickorna på julfest på lördag.

I väntan på våren


Alone at last

Ja, nu har de börjat i skolan hela klanen, då sitter man här själv, ganska skönt. Emilia ska till pulkabacken men skolan och Elin till ishallen, så det blev ett packande i dag på morgonen med diverse ateraljer och fika. I dag få man ta tag i den omtalade städningen. Fick rusa iväg med bilen nu på morgonen, Emma fick för sig att bussen inte gick förbi här, så hon och Johan skulle ha skjuts till vändplanen i samhället. Men när vi sätter oss i bilen kör bussen förbi så vi fick köra i fatt den. Ja, jag säger då det, dessa barn.

Åhhh vad man njuter av tysnaden och ensamheten. Catherine

Ledig i tre dagar skönt

Så nu har man jobbat sitt helgpass, har nu tre välförtjänta lediga dagar. Ska köra Emma till stan i dag hon ska skriva in sig i skolan. Så det blir även en vända på Ikea och fika vår lilla grej som hon och jag har.

De andra dagarna få man väl ägna åt att städa huset, är något ostädat nu efter helger och lediga ungar.
Man får hoppas på lite umgänge av någon kompis med nu när man är ledig.

Ta det lungt i snöyran nu/Catherine

Sol i dag

Strålande solsken, 13 minusgrader, ja jag tänker inte gå ut i dag mer än nödvändigt.

Idag har jag skickat iväg ytterligare två till skolan. Konstigt att börja på en fredag, det kan man kalla mjukstart. Själv ska jag jobba hela helgen, så familjen får man inte se mycket av. Det är skit med dessa delade turer, har en sån i morgon.

Det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen, så man få lite ordning i huset. De är ju inte så hjälpsamma precis mina små troll. Är de borta halva dagarna hinner de inte stöka till så mycket. Och jag hinner få undan.

Men inget roligt händer nu denna perioden. Ok jag var på Sandra i tisdagskväll ...ja det var kul, men så mycket folk. De är sig lika i verkligen Scotts, ja även Playtone.


Snö, snö och åter snö

Man kan inte säga annat än att vi har vinter, det fylls på hela tiden av det där vita uppifrån.

Nu börja vi sakta komma tillbaka till vardagen, Elin och Jimmy började i skolan idag, Elise och Emilia i morgon. Men för mej eller ska kanske säga för oss som jobba inom vården så är det ingen skilnad. Man jobba som vanligt när alla andra ärr lediga. Kan inte säga att den där rätta jul/nysårskänslan fanns. Kan kanse beror på ovanan, är ju van vid att vara ledig.

Nu väntar en jobbhelg för mej, ska vara ärlig och säga att jag inte har nån större lust. Men det brukar gå bra.



Förmoda att det ser ut så här hos de flesta, det har till och med kommit ännu mer snö sen bilden togs


Tyst det är i huset

Bara jag uppe, alla sover klockan tio på förmiddagen, trots att Johan och Jimmy eventuellt ska in till stan och  lovade gå upp tidigt så sover de.
Undrar om jag ska väcka dem? Det är så skönt att ha det så här tyst. Men snart kanske telefonen ringer, och någon vill leka med Emilia. De andra har ju sina mobiler, ja Emilia har förvisso en med, men den används inte lika intensivt.
Tids nog blir det nog liv på morgonen när skolorna har börjat. Då ska alla iväg även Emma.
Då börjar tjatet på Emilia, gå upp nu då skynda dej så du hinner äta frukost, skynda dej så du hinner med bussen. Hon går och halvsover hela morgonen eller gör allt s annat än det hon ska. Eller Elise som är arg som ett atomkrig, henne går det inte att säga ett ord till, men tyvärr måste man så det händer något, och då blir mamma Catherine också arg och då är hela cirkusen igång. Så har vi Johan som inte alls vill gå upp och åka till skolan, tycker att det är totalt meningslöst. Emma, Jimmy och Elin, ja tack och lov så fixa de det utan större skador på mammas nerver. En morgon då allt jävlas, kan tröttar ut en totalt.

Det är skönt med lov då ungarna sover

På begäran

Här kommer lite bilder på omgivningarna där vi bor.



Vårt hus

Gatan utanför vårt hus in mot samhället.



Halltorpsån som gå en bit från vårt hus.

Elise som står vid vägskälet strax utanför samhället.



Ån igen

Naturligtvis finns det mer men det tar vi en annan gång

Man kan ju se det in real live med.


En bra början

Om man räknar vädermässigt så har det börjat bra detta året. Det är tredje dagen som det är solsken och det är tredje dagen på detta året, så man kan inte klaga på vädret.

Men herregud, man håller ju på att dö av leda, ingenting görs, sitter och glo på tv eller bara ut i luften, åhh om det var sommar.


RSS 2.0