Fortfarande vinter !!!!


Snö i drivor tar nog tid innan detta försvinner

Sportlov

Några bilder från sportlovet


Emilia och Emmie som tar en paus mellan åken



Dags för lite grillning



Emilia och jag i rökridån

Latast av de lata

Jag är nog den lataste som finns på denna jord. Det tar mej tre dagar att städa huset och ändå så är det inte riktigt gjort. Jag tycker inte om att städa, och det har nog smittat av sig på mina barn, de är inte så glada åt det de heller. Men så har man tyvärr en man som inte alls vill städa inomhus, går hellre ut och plocka, inte roligt sa han en gång när jag sa till honom att det kanske finns lite att göra här inne också. Så då är det inte undra på att det ibland ser ut som det gör här hemma

Men, men jag tar lite i taget så jag inte tråka ut mej. Tur man är ledig ett par dagar i taget.

Då få man skånefrämmande i helgen, ska bli trevligt, det var ett tag sen nu. Hoppas vädret blir hyfsat så det blir en runda till backen. Annars vet jag en som vill att vi åker till det nya modehuset vi har i stan. Elin vill gärna gå runt och spana i affärer, ja Elise med för den delen. Emilia och Emma därimot är inte av den typen, de är sååå lika de två. Fast Emma har aldrig varit så gnällig som Emilia är. Hon spelar nog på det att hon är minstingen.

Ha det bra nu på det stundande sportlovet






Vad ska man göra av all ledig tid

När man är ledig så mycket som jag är, så är det så mycket som jag skulle vilja göra, som man inte hinner annars. Ja nu tänker jag på sånt som att måla/tapetsera om, fixa tvättstugan, sätta upp listerna som inte har blivit ditsatta, ja allt sådant. Men, och det är ett stort men, när man är ledig så mycket som jag är, får man inte så mycket i lön, så man har inte råd  att göra allt det där.

Hur gärna jag än vill starta upp ett projekt så går det inte, man måste avsluta det också. Vi har alldeles för många oavslutade projekt i detta huset. Så nu går man här och bara längtar till den dagen man har pengar och tid, men tyvärr den dagen är långt bortom horisonten.

Pengar och kunskap är viktigt i dessa sammanhang, har man det sparar man tid. Men jag har bara tid, och det kommer man inte långt med. Känner mej något frustrerad, som ni nog märker

Nähe, man få väl rota i en smutshög eller hitta en dammråtta någonstanns, för det har jag råd med.

Tjenixen Catherine

Slöadag

I dag har man inte gjort mycket, nästan bara slappat.Men varför måste man slava hela tiden? Men jag har i allafall varit ute med stavarna en vända. Och naturligtvis, tvättat, man kan inte låta bli.

Här snöar det igen, härligt, fyll på lite i backen bara tills sportlovet. Just det sportlovet, jädrans då måste jag städa får folk hit från stora staden Helsingborg. Jaja det blir till att slava på då.en annan dag.

Ta det lungt där ute nu.

Längtar till våren

Ibland stannar jag till vid terassdörren och drömmer mej bort till sol och värme. Har stora funderingar angående terassen. Vill förlänga den, köpa nya dynor till stolarna och införskaffa en massa stora växter. Men titta man sen ut så är det säkert en halvmeter snö ute. Tyvärr så kommer inte mycket av mina drömmar inte att gå i uppfyllelse.

Hoppas iallafall att snön ligger kvar, och att solen tittar fram när fam Hansson kommer upp, så vi får det lika mysigt som sist i backen.

Stackars Elin sitter i skrivandets stund i ett dike med skolbussen. Hoppas hon inte fryser den stackaren, ta på sig ordentligt när man ska till skolan och går i sjuan är inte att tänka på, då ska man va snygg.

I kväll ska man till en gammal kompis som jag knappt har träffat på 5-6 år och fika. Få se vad det kan leda till, om det blir en reunion eller ingenting.

Ha det bra, kasta snöbollar på varann om ni kan.

Vad glad man blir när solen skiner

I skrivandets stund skiner solen. vad glad man blir då. Den har gjort sina trevande försök innan men inte lyckats. Men nu så har hon vunnit. I dag är man ledig, vad ska man hitta på då. Det blir väl det gamla vanliga plocka lite, och tvätta lite.

Emila har sitt uteliv i dag, sicken tur att solen orkade sig fram.

Igentligen så skulle man gå till affären idag, få se hur det blir med det.

På torsdag ska vi ut och äta med jobbet, det ska bli trevligt. Jag ska ut med mina arbetskamrater, det låter det. Jag har inte haft arbetskamrater på tid och evigheter känns det som.  Det är inte det samma när man är timvikarier. Men de har hela tiden sagt att de tycker att jag är en i gänget endå, så man får väl lita på det. Och det känns tryggt.

Ha det gott i solen.



Måndagmorgon

Då var helgen över, då är man ledig i hela fyra dagar. Fick ta ledigt på torsdag då vi ska gå ut och äta med jobbet. Men faan också måste till jobbet har en medecinnyckel på mej.

Det är inte roligt att va ledig efter att har jobbat helg, nu får man går runt och plocka iordning för det blir ingen som gör det om inter jag gör det, sorgligt tycker jag.

Man blir lätt irriterad om man ber om saker och det tar flera dagar och inget händer, men jag är bara en sur gammal tjatig kärring.

Men nog om det nu, nu är man leeeedig


RSS 2.0